Lista progresywna - chore konie na zawodach
|
utworzono: 2009/12/23 22:00
śledź ten temat |
Na stronie PZJ znalazłam treść następującego apelu Wojciecha Mickunasa: "Międzynarodowa Federacja Jeździecka po raz kolejny podjęła bulwersującą decyzję. Tym razem chodzi o zezwolenie na stosowanie środków przeciwzapalnych i przeciwbólowych podczas zawodów. Oznacza to dopuszczenie do startów koni chorych i kontuzjowanych. Większość światowej społeczności koniarzy protestuje przeciw tej skandalicznej decyzji. Szczegóły znajdą Państwo na www.hipologia.pl. Liczymy na to, że dołączą Państwo do grona protestujących i zechcą wesprzeć akcję sprzeciwu, rozpowszechniając ją w kręgach prawdziwych miłośników koni."
Co o tym myślicie, wiadomo, jak można poprzeć protest?
|
| #19176 |
wysłano: 2009/12/24 16:15 |
|
To jest jakiś absurd... Teraz chore i kontuzjowane konie będą startować? A może ciężarne klacze też czy konie z chorobami zakaźnymi? No nie... Nie wystarczy, że u nas zmarł koń wystawiony na ogromny wysiłek, w najwyższej klasie zawodów, niewyleczony do końca po urazie, na lekach przeciwbólowych.. No właśnie, jak można poprzeć protest, też chciałabym wiedzieć.
|
| #19273 |
wysłano: 2010/01/10 08:37 |
|
Popieram Nojca w 100%. Absurd, ze na to pozwolili. Tak samo jak Wy chetnie bym poparla ten protest ale za badzo nie wiem jak.
|
| #19274 |
wysłano: 2010/01/10 08:43 |
Mam. :) Przepraszam za PpP.
Kliknac TUTAJ i ponizej jest "petycja".
|
| #19406 |
wysłano: 2010/01/13 21:33 |
|
To straszne ;o Jak mozna chorego konia na zawody ! Jeźdźcy któzy będą startować z chorymi końmi to nie będą już jeźdźcy tylko męczyciele zwierząt któży zrobią wszystko dla nagrody, nawet poswięca konia ;o
|
| #19698 |
wysłano: 2010/01/27 21:58 |
|
To jest po prostu glupie. Ludzie, ktorzy jezdza nie dlatego, ze kochaja konie ale dlatego, ze chca zarobic kase na zawodach. Szkoda mi tych biednych zwierzatek ale no coz... :< Ja bym w zyciu na chorym koniu nie pojechala zawodow, nawet takich malych... Pozdrawiam
|
| #21458 |
wysłano: 2010/04/12 14:17 |
|
Nie od dzisiaj konie są traktowane jak maszyny,szczególnie ,że dla niektórych ludzi liczy się osiąganie wyników za wszelką cenę,nie liczą się z faktem,że zwierzę nie jest RZECZĄ!Ich chore ambicje i kompleksy prowadzą właśnie do takich sytuacji kiedy zwierzę pada podczas zawodów.Ludzie którzy doprowadzają do takiego efektu nie są sportowcami i trudni ich nazywać LUDŹMI !
|
| #21464 |
wysłano: 2010/04/12 15:04 |
|
A tam jakieś weterynarze na tych zawodach nie oglądają tych koni??? Ale jak można być tak nieczułym. Moim zdaniem to powinno być ostro karalne i powilni lepiej i dokładniej badac te konie!!!
|
| #23744 |
wysłano: 2010/07/06 23:45 |
To jest jakiś absurd... Teraz chore i kontuzjowane konie będą startować? A może ciężarne klacze też czy konie z chorobami zakaźnymi? No nie... Nie wystarczy, że u nas zmarł koń wystawiony na ogromny wysiłek, w najwyższej klasie zawodów, niewyleczony do końca po urazie, na lekach przeciwbólowych.. No właśnie, jak można poprzeć protest, też chciałabym wiedzieć.
dokładnie to co na górze. To są żywe istoty a nie maszyny do zarabiania pieniędzy!!!!!
|